top of page

WAAROM KIEZEN VOOR EEN DAK EN/OF GEVELREINIGING?

De vraag om een gevel of dak te laten reinigen komt vaak als gevolg van vervuiling. 
Echter is het esthetische effect en de daarbijhorende verhoging van de waarde van je woning slechts het topje van de ijsberg.

99274647_142484324011593_889713646576336
88014302_110955397164486_467185838139532
97450162_142484274011598_735927935906611
Dak -en gevelreiniging: Over

STAP VOOR STAP

ANALYSE TER PLAATSE

Elk project begint bij een analyse van de de gevel en/of het dak, belangrijk is dat we weten welke bouwmaterialen er zijn gebruikt en in welke staat deze materialen zich bevinden!

Daarnaast is ook de omgeving (planten, ramen, hoogtewerker noodzakelijk of niet, regenput aanwezig of niet,...) van belang om een juiste inschatting te maken van de omvang van de werkzaamheden.

Hiervoor komen we ter plaatse zodat je ook meteen kennis maakt met de zaakvoerder die tevens ook de werken mee zal uitvoeren.

OPMAAK OFFERTE

Na een analyse gaan we naar de rekentafel en gaan we in nauwe samenwerking met onze leveranciers bepalen welke producten we gaan hanteren om het beste eindresultaat te bekomen. 

Indien nodig plaatsen we ook een kostenloze staal op het te behandelen oppervlak om zeker te zijn van het resultaat dat we bekomen.

Wij werken niet met doe-het-zelf winkel producten maar gaan uitsluitend samenwerken met leveranciers die gespecialiseerd zijn in producten voor professionals met de hoogst mogelijke kwaliteit én technische fiches die hun werkzaamheid bevestigen. 

In welke stappen en met welke producten we de gevel en/of het dak zullen reinigen zullen we dan ook in de offerte plaatsen zodat je zelf ook de werking van de producten en hun voordelen kan opzoeken. Technische fiches kunnen we uiteraard ook altijd aanleveren bij de offerte.

VOORBEREIDENDE WERKEN

Als de offerte is goedgekeurd en de werken staan ingepland beginnen we uiteraard met de voorbereidende werken. We gaan steeds de omgeving zoveel als mogelijk vrijwaren van spuitwater afval/vuil/reinigingsproducten etc.

Afhankelijk van wat tijdens de analyse besproken is beginnen we dus met het afplakken van alle ramen, ijzerwerk en andere materialen die aan de gevel en of dak bevestigd zijn. In het geval van een regenput zullen we ook tijdelijke noodafvoeren plaatsen zodat het afvalwater niet in de regenput terecht komt.

Waar nodig zullen we ook grondzeilen voorzien of beschermende zeilen voor terras/ramen/houtwerk etc.

ONTMOSSEN / REINIGEN

Eens we een nette en werkzame werkomgeving gecreëerd hebben gaan we over tot de reinigingswerken die we besproken hebben, dit kan gaan van:

- Stoomreiniging (bv. crepi gevels)

- Chemische reiniging (bv. daken en/of gevels die in een gevoelige staat verkeren en die je niet extra poreus wil maken)

- Hogedruk reiniging 

- Zandstralen (Enkel bij sterk vervuilde gevels)

- Nevelstralen - een softe variant van het zandstralen waarbij het straalmiddel gemengd word met water en dus zachter en minder vervuilend is

-...

Vaak werken we ook met een combinatie van verschillende reinigingstechnieken om een zo mooi mogelijk eindresultaat te bekomen en bovenal één dat blijft! Dat is waar we het verschil maken. 

IMPREGNEREN / COATEN

Als je heel de pagina bekeken hebt ga je zien dat bovenaan de pagina "het esthetische effect is slechts het topje van de ijsberg" staat.

Met ontmossen en/of reinigen kan je door gebruik te maken van de juiste producten en de combinatie van verschillende technieken in te zetten al een topresultaat bekomen. 

Waar het blijvend resultaat in verscholen zit is in de nabehandeling van de behandelde oppervlakten. Door het impregneren en/of coaten van een dak of gevel met het juiste product kan je immers niet alleen gaan verwachten dat het resultaat blijvend is maar krijg je ook tal van andere voordelen! Impregneren verhoogd namelijk ook de isolatiewaardes van de gevel (hierdoor krijg je ook recht op de verlaging van het BTW tarief naar 6% indien je woning ouder is dan 10 jaar), je gaat de gevel en/of dak waterafstotend maken zonder de dampdoorlaatbaarheid aan te tasten, je stopt het effect van vuile regen op je dak of gevel en je gaat mos en vuil permanent voor blok zetten,...

Coating is dan weer gericht op daken wat eigenlijk na reiniging betekend dat je de dakpannen, leien,... opnieuw naar hun originele staat brengt of zelfs een totaal andere kleur geeft die op dat moment meer bij je woning past. Stel je schildert je gevel of gaat over tot kaleien en een zwart dak staat beter dan een rood dak, dan kan dat perfect verwezenlijkt worden.

KWALITEITSCONTROLE

Kwaliteitscontrole is van het uiterste belang!

Eens de werken erop zitten geven we de gevel en/of het dak de tijd om de producten die we gebruikt hebben volledig op te laten nemen.

+- 2 tot 4 weken na de werken komen we kosteloos terug om een test op de werking uit te voeren en dat gebeurd in de meeste gevallen door de karstenpijp-test. We komen de buisjes plaatsen, meten de resultaten en je ontvangt deze even later in je mailbox! 

Dak -en gevelreiniging: Services

VEELGESTELDE VRAGEN

BTW VERLAGING VAN TOEPASSING?

Dak -en gevelreiniging valt onder de renovatiepremies die onze overheid aanbieden dus indien je woning ouder is dan 10 jaar betaal je slechts 6% BTW op de werken ipv 21%!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN COATING EN IMPREGNEREN?

Een coating is eigenlijk eenvoudig verwoord een verflaag die je kan kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor daken om het dak totaal te vernieuwen of net naar z'n oorspronkelijke staat terug te brengen. Extra voordelen die een coating biedt zijn: anti-mos, anti-algen, UV reflecterend, ondersteunen isolatiewaardes,...

Bij een gevel gaat het veelal over een ondoorzichtige laag, namelijk impregneermiddel (kan ook op een dak) wat het uitzicht van de gevel niet gaat veranderen maar wel een werking zal kennen op het gebied van: mos en algen tegen gaan, vocht afstoten, isolatiewaardes verhogen, ... De dampdoorlaatbaarheid wordt echter niet aangetast!

IS CHEMISCH REINIGEN SCHADELIJK VOOR HET MILIEU?

Chemische producten zijn er zowel op waterbasis als op zuurbasis. Indien een op zuurbasis gebaseerd product niet gewenst is omwille van planten of ecologische redenen, dan kunnen we altijd een offerte opmaken met een op water gebaseerd reinigingsmiddel.

PRODUCTGARANTIE?

De garantie op de werking van de producten is productafhankelijk en afhankelijk van het oppervlak.
Bv.: Indien we een dak impregneren met een middel dat voor een gevel 10 jaar garantie kent, dan is dat op een dak niet gegarandeerd gezien een dak veel meer te verduren krijgt. In onze technische fiches vind je altijd de garantieperiodes die goedgekeurd zijn van alle producten terug.

KAN EEN COATING VAN EEN DAK ZONDER DE REINIGING?

Afhankelijk van de staat waarin het dak zich bevind zou dat moeten bekeken worden, maar in 99% van de gevallen is dat geen optie. De coating moet zich op een zuiver oppervlak kunnen hechten en dat is helaas zelden het geval bij een dak dat niet door professionals gereinigd is.

IK HEB BARSTEN IN MIJN VOEGEN, KAN DAT DE WERKING VERMINDEREN?

Indiener voegen zijn die barsten vertonen zullen we eerst en vooral kijken naar de oorzaak van het probleem, of het structureel is of niet, nadien zullen we deze eerst herstellen alvorens een reiniging en impregnatie kan plaatsvinden.

REINIGEN JULLIE OOK OPRITTEN EN TERASSEN?

Jazeker, je kan altijd een vrijblijvende prijsaanvraag indienen en dan bekijken we samen ter plaatse wat er dient te gebeuren en welke investering dat met zich mee zal brengen.

SPOUWMUURISOLATIE EN VOCHTPROBLEMEN?

De meest voorkomende problemen die we tegenkomen de dag van vandaag zijn spouwmuren die geïsoleerd zijn en een gevel die daaronder lijd. Heb je spouwmuurisolatie of ben je van plan deze toe te passen om de steeds maar strenger wordende EPC-waardes te halen? Plan dan meteen ook een gevelreiniging + impregnatie in en je voorkomt veel problemen en onnodige stress.

Vocht dat in de steen dringt na het opvullen van de spouw kan immers geen kant op, vermijden is de boodschap.

IK ZOU ENKEL MIJN DAKGOTEN WILLEN LATEN REINIGEN, KAN DAT?

Uiteraard! Indien je enkel je dakgoten wil laten reinigen of de afvoerbuizen dan kan dat perfect. Bel ons even op en dan plannen we dat eerstdaags in!

Dak -en gevelreiniging: FAQ
97478278_142484227344936_834777369721752

INTERESSE?

Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op!

Bedankt voor de inzending!

Dak -en gevelreiniging: Sales Lead
bottom of page